Kopland

De komende tijd ga ik werken aan de kostuums en rekwisieten voor de voorstelling Kopland:

De locatievoorstelling Kopland is gebaseerd op de levenslange zoektocht van Rutger Kopland naar de werking van ontroering. Volgens hem treedt ontroering op als we in het ‘nu’ plotseling in contact staan met het ‘toen’. Het gaat niet om een sentimenteel verlangen naar vroeger, maar om een ervaring waar het ‘nu’ helemaal aan meedoet, een nieuwe ervaring.

Rutger Kopland, pseudoniem van Rudi van den Hoofdakker (1934 – 2012) was een Nederlandse dichter en schrijver. Van beroep was hij psychiater en van 1981 tot 1995 was hij tevens hoogleraar biologische psychiatrie aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Rutger Kopland was bij een groot publiek bekend en geliefd als dichter.

Kopland is een coproductie tussen Gouden Haas en PeerGrouP. Regisseur Gienke Deuten en Sjoerd Wagenaar verbeelden samen de wereld van Kopland. Kopland is te zien op o.a. Oerol, De Karavaan en FestiValderAa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s